Сладко-петминутка - уникален метод, става с всички плодове. Без дълго варене, всички витамини остават вътре:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладко-петминутка - уникален метод, става с всички плодове. Без дълго варене, всички витамини остават вътре:
Сладко-петминутка - уникален метод, става с всички плодове. Без дълго варене, всички витамини...
63962
Сладко-петминутка - уникален метод, става с всички плодове. Без дълго варене, всички витамини остават вътре:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сладката са любимият вид зимнина на българина. Вярно, днес на рафтовете в магазина ще откриете всякакви предложения, но друго си е домашното - особено ако имате възможност да си набавите домашни плодове, качеството на домашно приготвените сладка не може да се сравнява с това на купешките. 

Ако да си приготвите сладко у дома ви спира липсата на време, то забравете за проблема! Днес ще ви научим как да си направите сладко-петминутка .

Лесно и бързо, без продължително варене на плодовете, което да убие всички витамини в тях. Освен това може да го приготвите с всякакви плодове. Една рецепта - 100 различни вкуса! 

Сладко-петминутка

сладко петминутка

Продукти:

1) Един килограм плодове по избор;

2) Същото количество захар;

3) Четири супени лъжици лимонов сок (единствено ако правите сладко от череши, не е нужно да добавяте лимонов сок).

Приготвяне:

Изберете хубави и здрави плодове. Измийте ги. Ако правите сладко от череши, премахнете костилките. Изсипете плодовете в купата. Изсипете отгоре захарта и пъхнете купата за една нощ в хладилника.

сладко от череши

На сутринта извадете сместа и я сложете на тих огън. Бъркайте с дървена лъжица. Оставете да заври. Сега можете да добавите лимонов сок. Оставете сладкото да се вари още 5 минути след увирането.

домашно сладко

Горещото сладко изсипете в стерилизирани буркани (по-добре е да са на винт, ще ви бъде по-удобно). Капаците могат също да бъдат сварени. Най-лесно ще стерилизирате бурканите в обикновена микровълнова фурна.

готово сладко от череши

Обърнете горещите буркани с главата надолу. Завийте ги добре и ги оставете да изстинат няколко часа. След това можете да ги съхранявате дълго време - не непременно в хладилника. Оставете ги в мазето или в килера, на прохладно място

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft