1,5 кг зрели домати Биволско сърце, обелени и нарязани (като запазите отделения сок)
1 1/2 чаши захар
2 сочни портокала, нарязани на четвъртинки, почистени от семената и след това нарязани напречно на резени
1 лимон - нарязан на четвъртинки и почистен от семената, след това нарязан напречно на резени
1/8 ч.л. сол
Загрейте всички продукти до кипване, включително и отделения при нарязването им сок, в дълбок съд на среден огън, като разбърквате често, докато захарта се разтвори напълно - около 6 минути. Оставете ястието да къкри, като разбърквате, докато сладкото се посгъсти и регулирайте температурата, ако е необходимо, докато сместа добие нужната гъстота - около 2 часа. След 90-тата минути може да тествате готовността по следния начин: Капнете лъжичка от сладкото върху охладена чиния, след това я наклонете - трябва да остане на купчинка и да не се разтича. Готовото сладко може да затворите още топло в буркани или да го стерилизирате за 10-тина минути.