Днес искам да ви предложа една рецепта за сладко Три минути. Това сладко се приготвя бързо, буквално за няколко минути, запазвайки максимум полезни витамини.
Продукти:
- малини 1 кг
- къпини - 1 кг
- касис (замразен) - 1,1 кг
- захар - 1,5 кг
Гелфикс (портокал) - 3 опаковки по 25 гр
Приготвяне на горски плодове :
Малините и къпините се намачкват леко.
Ако касисът е замразен, изсипете го в тенджера и го загрейте, докато омекне, след което леко го накълцайте.
Приготвяне на zhelfix :
Към всяка от трите опаковки гелфикс добавете по 2 с.л. захар (общо 6 с.л.) и разбъркайте добре. Това е захар от общото количество посочено в рецептата.
Смесване на съставките :
Комбинирайте всички плодове в тенджера. Ако плодовете са пресни, не ги загрявайте предварително. Към тях добавете гелофикс със захар и останалото количество захар.
Разбъркайте и оставете да заври. Докато сместа се загрява, можете допълнително да нарежете едри плодове.
Приготвяне на сладко :
Когато сместа заври, започнете да добавяте малко по малко захар, за да улесните разбъркването. За 3 кг плодове добавям 1,5 кг захар.
Оставете сместа отново да заври, намалете котлона и оставете да къкри точно 3 минути, като не забравяте да разбърквате от време на време.
Консервиране :
Разсипете сладкото в сухи, чисти, стерилизирани буркани и завийте плътно капаците.
Оставете бурканите на масата, докато изстинат напълно, след което ги поставете на място за съхранение.
По този начин можете да направите сладко не само от смес от плодове, но и от всеки един вид плодове или плодове.
Предимства на zhelfix:
Гелфикс е желиращо вещество от растителен произход, което ви позволява да намалите времето за готвене на сладко. Благодарение на него конфитюрът запазва естествения вкус и цвят на плодовете и плодовете, а също така се съхранява перфектно в продължение на няколко години.
Опитайте тази рецепта, ако все още не сте правили сладко с гелфикс. Оказва се гъсто, ароматно и много вкусно.