Сладолед в смокинов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сладолед в смокинов сос
Сладолед в смокинов сос
admin
Добавена от: admin
3395
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 чаша сметана за готвене
1 1/2 чаша сладкарска сметана
6 жълтъка
1/2 чаша мед
1 с. л. масло, без сол
12 големи, зрели смокини
1 с. л. захар

В тенджерка при средно висока температура смесете сметаната за готвене и следкарската сметана и оставете на котлона почти до завиране на сместа. Докато се загрява сместа от сметаната, в голяма купа разбийте до гладка смес меда и яйчните жълтъци. Към тях прибавете половината от сметаната и разбъркайте, след което върнете към останалата сметана. Продължете да загрявате на средна температура, докато сместа придобие гъстотата на карамел - около 3 минути. Не оставяйте сместа да ври, иначе ще се пресече. Махнете от огъня и оставете да изстине. След това поставете в хладилник, за да се охлади напълно.

Замразете сместа във фризер или в машина за сладолед, според инструкцийте на производителя. Съхранявайте във фризер до момента на сервирането.

Загрейте предварително фурната до 220 градуса. Изберете тава, достатъчно голяма, за да побере разполовените смокини в един слой. Намажете дъното на тавата с масло.
Подредете смокините в приготвената тава с отрязаната част нагоре и поръсете със захар. Печете около 15 минути, докато омекнат и захарта се разтопи.

Разпределете смокините в десертни чинии, сложете топки сладолед и аранжирайте. Можете да полеете сладоледа със соса от печенето на смокините. Сервирайте веднага.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft