
Пригответе сладоледа според ръководството на опаковката.
Смесете малка част от сладоледа с пасираните малини.
Разтопете шоколада и го оставете да поизстине.
Във всяка пластмасова чашка подредете ред ванилов сладолед, ред от сместа с малини, тънък пласт шоколад. Върху шоколада поставете и от нарязаните лешници. Най-добре е да оформите редовете по вашето желание.
Ако пък започнете със слой от смлените лешници, а след тях - малко шоколад, когато е готов сладоледът, на върха ще има красива декорация.
В случая стените на чашката са залети първо с тънък слой разтопен шоколад, след което тя е напълнена с пластове сладолед.
А ако нямате сладолед на прах, опитайте с разбита сметана: само с нея или смесена с добре разбити яйца на гъста пяна (съотношението така би било - на ½ литър сметана-3 яйца).
След като напълните чашките, в средата на всяка внимателно поставете клечицата и ги поставете във фризера, докато хубаво стегнат.
След това с нож отрежете част от чашката, обелете я и извадете сладоледа. Ще получите импровизиран на сладолед на клечка. Насладете се и зарадвайте децата с тази рецепта!