За един блат (необходими са три):
4 белтъка
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици брашно
1/3 бакпулвер
За крема:
12 жълтъка
300 гр. захар
250 гр. масло
1л сметана
100 гр. цветни захарни пръчици
100 гр. черен шоколад
100 гр. бял шоколад
Най-напред приготвяме трите блата: в купа се отделят четири белтъка, които се разбиват с четири супени лъжици захар. След като се получи гъст сняг, се добавя брашното, смесено с бакпулвера, и се разбива на най-ниската скорост на миксера. Сместа се пече в кръгла тава с диаметър 26 см, покрита с хартия, на 180 градуса за около 15 минути. По този начин се приготвят три пандишпанени блата.
За крема:
Жълтъците се разбиват с 300 гр. захар на водна баня, докато се получи гъст крем. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива на пяна и се смесва с охладения крем от жълтъци. Сметаната се разбива и в нея се добавя кремът с жълтъците, като отново се бие. Целият крем се разделя на три части: в първата се поставят цветните пръчици, във втората - нарязаният черен шоколад, в третата - нарязаният бял шоколад.
Тортата се реди в подходяща чиния както следва: блат-крем с цветни пръчици, втори блат-крем с черен шоколад, трети блат-крем с бял шоколад. Готовата торта се пъха в хладилник до поднасянето й, най-малко за 6 часа.
Украсява се по желание.
Забележка:
В крема могат да се сложат и различни плодове, счукани орехи или лешници. Най-добре е да се приготви във форма с пръстен.