Любимите на всички бисквити в този разхлаждащ десерт му придават специфичен аромат и по този начин правят тази вкусна сладоледена торта още по-неустоима. Приготвя се лесно и просто, а получавате голямо количество пълна вкусотия от евтини съставки - достатъчна за цялото семейство. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Сладоледена торта в два цвята с вкус на бисквитки :
Сладоледена торта в два цвята
Продукти:
5 яйца
6 супени лъжици захар
20 г ванилова захар
200 мл прясно мляко
500 мл сладкарска сметана за разбиване
400 г заквасена сметана
1 супена лъжица какао на прах
150 г бисквитки (маслени, но можете да изберете и други по желание)
100 г лешници, бадеми, орехи
100 г стафиди (може и червена боровинка)
Приготвяне:
Стафидите се заливат с гореща вода (може със сок или ром), след което се оставят за малко да се хидратират и набъбнат, около 10 минути. Разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи и яйцата станат кремообразни.
Поставете съда на водна баня, след което варете яйцата при непрекъснато бъркане за 10 минути. Оставете настрана да се охлади. В отделна купа разбийте сладкарската сметана, докато се сгъсти, но не прекалено.
След това добавете млякото на тънка струя и продължете да разбивате, докато се поеме. Когато яйченият крем се охлади напълно до стайна температура, разбийте го с миксер, след което добавете разбитата сметана.
Продължете да бъркате, докато двете смеси се комбинират, след което добавете заквасената сметана и разбийте до хомогенност. Това е основата, на която можете да добавяте съставки по ваш вкус.
Ние избрахме натрошени маслени бисквитки, препечени бадеми и лешници, орехи и изцедени стафиди.
Разбъркайте добре сместа с лъжица или шпатула, докато всички добавени съставки се разпределят равномерно. След това разделете получената смес на приблизително две равни части. Добавете какаото в едната част и разбъркайте, за да получите кафяв крем.
Може да използвате и шоколад на прах вместо какао. В подходяща купа първо изсипете светлата смес, след това - шоколадовата. Изравнете и поставете във фризера за няколко часа, докато стегне.