Смелете добре фъстъците и ги объркайте с маслото и меда. От получената смес направете тесто, което не трябва да бъде нито течно, нито твърде сухо. При необходимост добавете още малко мед или сипете няколко лъжици сок от портокал. Полученото тесто се поставя в кръгла тава, предварително обвита с фолио. Поставете формата в хладилника, докато подготвите останалата част от тортата.
За сладоледа: разбийте жълтъците, захарта, бананите, ликьора и солта и варете около 8 до 10 минути, докато сместа сгъсти. Махнете сместа от котлона и в получения крем добавете сметаната с останалата захар. Бъркайте бавно, като изливате сметановата смес на тънка струйка. Най-накрая добавете разтопеното фъстъчено масло и така получения крем изсипете върху охладената основа на тортата. Оставете тортата в хладилник за най-малко 7 часа. Когато изстине добре, извадете от формата и украсете с шоколад и парчета банан.
Сладоледена торта с банан и фъстъчено масло
28 Юни 2014
10329
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари