300 гр. смлени бисквити
1 чаша кокосови стърготини
130 гр. масло
2 средно големи банани
500 мл ванилов сладолед
500 мл шоколадов сладолед
1 чаша сметана
2 супени лъжици пудра захар
В блендер смелете бисквитите и ги разбъркайте добре с разтопеното масло и кокосовите стърготини. Полученото тесто притиснете към дъното на кръгла форма. Бананите нарежете на колелца и ги подредете върху бисквитената основа, след което поставете формата в хладилник за 40 минути да стегне добре. В същото време оставете ваниловия сладолед на стайна температура малко да се отпусне. Щом основата на тортата стегне, разпределете върху бананите ваниловия сладолед и отново върнете сладкиша в хладилника за два часа. След това повторете процедурата със сладоледа от шоколад и отново поставете сладкиша 2 часа в хладилник.
Сметаната смесете с пудрата захар и с получената глазура украсете цялата торта. Най-отгоре покрийте с нарязани банани, а отстрани украсете тортата с люспички от шоколад. Оставете в хладилника, докато тортата стегне напълно. Преди консумация извадете от хладилника за поне 15 минути, тъй като иначе трудно ще я разрежете. Приятен апетит!