1 1/2 пакета бишкоти (по 250гр.)
1.8 литра малинов сладолед, размекнат
розова сладкарска боя
1 литър ванилов сладолед, размекнат
1 чаша замразени малини, размразени и намачкани
6 бонбона Фереро Роше, натрошени
пресни малини, ягоди и др. горски плодове
бонбони Рафаело за украса
пудра захар за поръсване
Покрийте с хартия за печене основата и стените на кръгла форма за печене с подвижно дъно и диаметър 22 см. Отрежете 5 мм от единия край на 20 от бишкотите. Подредете ги изправени по ръба на формата. Поставете останалите бишкоти на дъното, като ги изрязвате, ако е необходимо.
Сложете малиновия сладолед в купа и го оцветете с розовата сладкарска боя. Объркайте до гладка смес (сладоледът трябва да е размекнат, не втечнене!). Нанесете половината от сладоледа във формата и загладете.
Сложете ваниловия сладолед в купа. Прибавете малините и шоколадовите бонбони, объркайте, докато се смесят добре. Нанесете ваниловата смес върху малиновия сладолед и загладете отгоре. Покрийте с останалия малинов сладолед. Хубаво загладете, покрийте с прозрачно фолио и замразете за една нощ.
Преди да поднесете, извадете тортата на стайна температура за 5 минути. Извадете от формата и прехвърлете върху тортена чиния. Украсете с пресните плодове и още шоколадови бонбони. Поръсете с пудрата захар.