Сладоледена торта с ягоди
22 Декември 2011
26659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г сладолед
1 пакет кръгли бисквити
1 кафеена чаша прясно мляко
1 с. л. ром
500 г ягоди
2 с. л. желатин
400 мл сок от ягоди
Сладоледът се оформя на правоъгълник (или топка) в плитка чиния.
Облепя се отстрани с бисквити, предварително натопени в смес от млякото и рома.
Бисквитите трябва да стърчат над нивото на сладоледа с около 2 см.
Отгоре се подреждат плодовете.
Сокът се поставя на огъня и щом заври, се прибавя предварително накиснатият с малко студена вода желатин.
Бърка се без прекъсване 2-3 минути.
Ако е необходимо, се прецежда.
След като поизстине, но преди да желира, с тази смес се заливат плодовете.
До сервирането тортата се държи във фризера.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари