За ръбчето:
10 ягоди, нарязани на половинки
За сладоледения пласт:
2 чаши кашу
2 банана
1 чаша фурми
1/4 чаша разтопено кокосово масло
семето от 1/2 шушулка ванилия (или 1/2 ч.л. екстракт ванилия)
прясно мляко (или веганския вариант - кокосова вода, соево мляко)
За плодовия пласт:
1 чаша замразени боровинки
1 чаша замразени ягоди
1 чаша прясно мляко (или веганския вариант - кокосова вода, соево мляко)
1 чаша фурми, орехи или още един банан
За сладоледения пласт: подредете разполовените ягоди около ръба на кръгла форма за торта с подвижно дъно. Смесете съставките за ваниловия сладолед с блендер до гладък крем, като прибавяте по малко прясно мляко (около 1/4 чаша общо). Прехвърлете крема във формата и загладете, така че плодовете да се притиснат към външния ръб. Сложете във фризера.
За плодовия пласт: смелете всички продукти до гладък крем. Внимателно го нанесете върху замръзналия сладоледен пласт и сложете отново във фризера за около 2-3 часа, докато стегне. Нарежете и поднесете с още пресни плодове. Оставете тортата да отпусне леко на стайна температура преди сервиране.