Сладоледени резенки с малини и шоколад
30 Март 2012
12456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Продукти за 6 порции:
300 мл малинов шербет (малиново сладко)
300 мл ванилов сладолед
175 гр. пресни или замразени малини
100 гр. шоколад
Поставете фолио на дъното на правоъгълна тортена форма. Сложете в хладилника. Извадете сладоледа от хладилника и го оставете да омекне. Залейте с малиновото сладко дъното на формата. Разбийте сладоледа, като внимателно добавяте малините, и го разстелете върху шербета. Поръсете отгоре с малко настърган или натрошен шоколад, като леко го притискате. Покрийте с фолио и замразете за минимум три часа.
Преди да сервирате, извадете формата от хладилника за пет минути, за да омекне леко. Обърнете формата върху чиния и отстранете фолиото. Нарежете на резени и украсете с малини и разтопен шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари