кутия от любимия ви сладолед - сметанов, ванилия, с ядки, плодове и пр.
100 гр. черен шоколад
50 гр. бял шоколад
ядки - по желание
Постелете тавичка или поднос фолио. С лъжица за сладолед оформете топки сладолед върху тавичката и ги замразете докато се стегнат напълно.
Разтопете отделно двата вида шоколад на водна баня. Замръзналите топки поставете върху решетка и отгоре полейте с разтопения черен шоколад. Гарнирайте отгоре със белия шоколад (може да пропуснете, ако не обичате бял, както и да замените черния шоколад с млечен). Отгоре може по желание да поръсите с ядки, кокосови стърготини, захарни пръчици и пр. Поднесете веднага или поставете във фризер.
Ако са престояли във фризера, извадете и поставете в хладилник 10-на минути преди да сервирате, за да се поотпусне сладоледа.