4 топки сладолед Шварцвалдска череша или 4 с.л. сметанов сладолед, 4 с.л. шоколадов сладолед и 50 мл сироп череша
4 кафета еспресо или друго силно кафе
50 г тъмен кувертюр
50 мл сметана
20 мл Шварцвалдски черешов дестилат или вишновка
За украса:
череши
шоколад, настърган
Стопява се кувертюрът. Смесват се сладоледите, полуразмразени, слага се сиропът череша и се разбърква, да стане на линии. Ако се ползва оригинален сладолед, се слага по една топка на чаша и се притиска. Разпределя се сладоледът по чашите, залива се с кувертюр и чашите се слагат във фризера да се стегнат. Еспресото се смесва с дестилата, може да се подслади по желание. Сметаната се разбива на сняг. Кафето се разпределя върху твърдият кувертюр, слага се битата сметана. Гарнира се с череша и настърган шоколад.