500 г изцедено кисело мляко
1 к.ч. пудра захар
1 к.ч. дребно нарязани захаросани плодове
175 г сметана
1 с.л. какао
1 прах ванилия
Преди да започнете да разбивате сметаната, уверете се , че е студена. С миксер я разбийте с 1/2к.ч. пудра захар на гъста пяна (ако използвате течна подсладена сметана – не добавяйте захар). Отделно разбийте отцеденото кисело мляко с 1/2 к.ч. захар и ванилията. Внимателно прибавете разбитата сметана към киселото мляко. Разделете сместа на две равни части в отделни съдове. Към едната част добавете ситно нарязаните захаросани плодове и внимателно разбъркайте. Във втората добавете размитото с малко топла вода какао и разбъркайте. В малки купички за сервиране или в голям общ съд насипете редуващи се пластове от двете смеси. Замразете в камерата на хладилника или във фризер минимум 3 часа.