за тестото:
250 г брашно
90 г пудра захар
1 яйце
125 г краве масло
1 щипка сол
за плънката:
800 г сладки картофи батати (или тиква)
100 г краве масло
100 мл прясно мляко
1 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. канела
1 ванилия
сокът от 1/2 портокал
3 яйца
100 г захар
100 г орехови ядки
Всички продукти за тестото се поставят в купата на кухненски робот и се разбиват добре. Тестото се покрива с фолио и се оставя в хладилник да стегне.
Бататите се сваряват и се намачкват.
Към тях се прибавят маслото, прясното мляко, леко затоплено, индийското орехче, канелата, ванилията и сокът от половин портокал.
Яйцата се разбиват със захарта с помощта на миксер и се прибавят към плънката.
Тестото се разстила във форма за печене, като трябва да покрива и стените й.
Отгоре се разстила плънката. Подреждат се и ореховите ядки. Паят се пече 10 минути в предварително загрята на 205 градуса фурна и още 40 минути на 190 градуса.