250-300 гр бутер тесто
около 100 гр стафиди
1/2 чаша орехови ядки
50 гр бял шоколад
Тестото се разточва върху леко набрашнен плот до правоъгълник с размери 30x25 см. Стафидите се измиват и подсушават добре, а орехите се нарязват на ситно. Шоколадът се настъргва на едро ренде и се смесва с орехите и стафидите.
Върху оформения тестен правоъгълник се разпределя плънката (на фитил в средата му). Свободните краища на тестото се завиват около плънката, така че да се оформи стегнато руло. Напълненото руло се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена кексова форма с дупка. На повърхността му се правят няколко разреза с остър нож, така че да излиза парата при печене.
Рулото се пече в загрята на 180-200 градуса фурна, докато се зачерви добре. Още топло се наръсва с пудра захар или едра кристална захар.