1 чаша фурми, нарязани на малки парченца
1 1/2 чаши нарязани орехи
2 чаши захар
3/4 чаша прясно мляко
1/4 ч.л. сол
В малък дълбок тиган сложете фурмите, млякото и захарта. Варете сместа, бъркайки постоянно, докато образува мека топка (ако имате готварски термометър, температурата на сместа трябва да достигне около 112 градуса). Махнете от котлона. Добавете орехите и объркайте. Сместа ще се сгъсти още. Върху чиста памучна кърпа или къс хартия за печене поръсете обилно с пудра захар. Изсипете отгоре сместа в единия край, оформяйки тънко дълго пънче.
С ръце навийте кърпата или хартията около пънчето и притиснете отгоре, за да го дооформите и стегнете, така че да заприлича на салам. Развийте рулото и го прехвърлете в хладилник, за да стегне.
Нарежете на кръгчета и поднесете.