120 грама царевично брашно
120 грама брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
200 грама царевица от консерва
60 грама захар
50 грама масло
2 яйца
250 мл прясно мляко
2 супени лъжици кафява захар
В купа разбъркайте двата вида брашно и бакпулвера.
Добавете отцедената царевица, бялата захар, 40 грама разтопено масло и разбитите яйца. Накрая добавете млякото.
Всичко това разбийте, докато получите равномерно тесто.
Прехвърлете тестото в тава за печене, която предварително сте намазали с олио. Отгоре поръсете с кафява захар. Поставете в предварително загрята фурна и печете 40 - 50 минути при температура от 180 градуса.
След като изпечете, оставете сладкиша да престои в тавата около 5 минути, след това извадете и поставете на подходяща чиния.
Сервирайте го с любимия мармалад.