Стафидите (50 г) се накисват в коняка (2 с.л.). Прясното мляко (125 мл.) се изсипва в малка тенджерка и се поставя на котлона. Шом се сгорещи, към него се добавя маслото (100 г) и се бърка, докато то се разтопи. След това се добавя шоколадът (100 г), начупен на парченца и сместа се разбърква до пълното му разтваряне. Добавят се ванилията (1 бр) и стафидите, заедно с коняка. Сместа се разбърква и се оставя леко да се охлади. Бисквитите (300 г) се натрошават на много дребни парченца и се добавят към шоколадовата смес. Всичко се разбърква и се оформя руло върху готварско филио. Увива се и се поставя в хладилника за няколко часа да стегне. След това се реже на парченца. По желание може да се поръси с пудра захар и да се добавят и натрошени ядки по избор.
Сладък шоколадов салам
22 Декември 2011
60957
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари