Сланината става мека като масло и просто се топи в устата. Рецептата спечели милиони сърца

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сланината става мека като масло и просто се топи в устата. Рецептата спечели милиони сърца
Сланината става мека като масло и просто се топи в устата. Рецептата спечели милиони сърца
1958
Сланината става мека като масло и просто се топи в устата. Рецептата спечели милиони сърца
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Получи се невероятно вкусно! Сега готвя само по тази рецепта. Сланина и чесън са перфектната комбинация! Невъзможно е да се измисли нещо по-добро, особено когато белият пухкав хляб е наблизо.

Изядохме всичко за нула време и поискахме още! Вкусът е просто невероятен.

За готвене ще ви трябва:

  • сланина - 2 кг.
  • вода 1 л
  • сол 8 с.л. (150 гр.)
  • черен пипер 1 ч.л.
  • бахар 1/2 ч.л.
  • дафинов лист 3 бр.
  • чесън 2 гола (10 скилидки)
  • подправки 1 с.л.

Процес на приготвяне:

Взимаме свинска мас и ако върху нея има кости, внимателно ги отстранете.

Нарежете сланината на парчета с подходящ размер.

След това налейте вода в тенджерата и осолете.

След като заври се добавят подправките и се вари три минути.

След това поставете слой сланина в съда, поръсете обилно с чесън и подправки.

Така нареждаме всички слоеве сланина, като всеки път добавяме чесън и подправки. Залейте всичко с гореща марината. Разклатете леко съда, за да се разпределят равномерно подправките.

Затворете съда и го оставете на масата да изстине. След като изстине сланината се слага тежест, за да не изплува, и се слага в хладилника за 3 дни да се осоли.

След 3 дни извадете сланината, попийте я с хартиена кърпа и я приберете отново в хладилника.

Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft