Получи се невероятно вкусно! Сега готвя само по тази рецепта. Сланина и чесън са перфектната комбинация! Невъзможно е да се измисли нещо по-добро, особено когато белият пухкав хляб е наблизо.
За готвене ще ви трябва:
- сланина - 2 кг.
- вода 1 л
- сол 8 с.л. (150 гр.)
- черен пипер 1 ч.л.
- бахар 1/2 ч.л.
- дафинов лист 3 бр.
- чесън 2 гола (10 скилидки)
- подправки 1 с.л.
Процес на приготвяне:
Взимаме свинска мас и ако върху нея има кости, внимателно ги отстранете.
Нарежете сланината на парчета с подходящ размер.
След това налейте вода в тенджерата и осолете.
След като заври се добавят подправките и се вари три минути.
След това поставете слой сланина в съда, поръсете обилно с чесън и подправки.
Така нареждаме всички слоеве сланина, като всеки път добавяме чесън и подправки. Залейте всичко с гореща марината. Разклатете леко съда, за да се разпределят равномерно подправките.
Затворете съда и го оставете на масата да изстине. След като изстине сланината се слага тежест, за да не изплува, и се слага в хладилника за 3 дни да се осоли.
След 3 дни извадете сланината, попийте я с хартиена кърпа и я приберете отново в хладилника.
Добър апетит!