Слата с елда и гъби
22 Декември 2011
6085
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 светла елда
1 глава лук
1 малък морков
4 печурки
1 скилидка чесън
сол
черен пипер
30 мл. зехтин
2 течна готварска сметана
Време: 40 минути
Лукът (1 глава) се нарязва на ситно, морковът (1 малък) се настъргва на ситното ренде, а печурките (4 бр) се нарязват на дребни кубчета. Зехтинът (30 мл.) се загрява и в него се задушава тази зеленчукова смес. Щом стане готова, се смесва със сварената елда (150 светла), счукания чесън (1 скилидка), подправките и сметаната (2 течна готварска). Всичко се разбърква. Слага се в купа и се натъпква, след което се обръща в салатена чиния. Украсява се с листенца пресен босилек, копър или друга зелена подправка според вкуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари