След Великден, много яйца остават счупени и неизядени. Ето рецепта, в която можете да ги вложите
12 Април 2017
19424
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
1 килограм картофи
половин връзка пресен лук
3-4 стръка пресен копър
една червена чушка
една маслина или зърно черен пипер
6 твърдо сварени яйца
200-250 грама майонеза
червен пипер на поръсване
сол и черен пипер на вкус
зехтин и лимонов сок
свежи листа спанак, лапад или маруля
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и още топли ги нарежете и сложете в купа. Към тях прибавете нарязани ситно зелен лук, копър, половин чушка, сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок.
Сипете 100 грама от майонезата и разбъркайте.
Сипете салатата в плато, покрито със зеленина (спанак, лапад или маруля) и я направете във формата на кокошка. Ако се затруднявате първо оформете елипса, над която прибавете 1-2 лъжици от картофената смес. С помощта на червената чушка направете гребен, човка и пера.
Украсете с резен маслина или зърно от черен пипер за оченце. Обелете две яйца, разполовете ги V-образно и декорирайте жълтъците с фини резени маслина за очички на пиленцата. Носленца може да направите от изрязана чушка.
Обелете останалите яйца, разполовете и премахнете жълтъците им. Смесете ги с майонезата. Намачкайте сместа с вилица, разбъркайте и я разпределете върху белтъците.
Подредете ги под картофената салата, на равни разстояния и поръсете с червения пипер. Поднесете на трапезата и се насладете!
Добър апетит!
Сипете салатата в плато, покрито със зеленина (спанак, лапад или маруля) и я направете във формата на кокошка. Ако се затруднявате първо оформете елипса, над която прибавете 1-2 лъжици от картофената смес. С помощта на червената чушка направете гребен, човка и пера.
Украсете с резен маслина или зърно от черен пипер за оченце. Обелете две яйца, разполовете ги V-образно и декорирайте жълтъците с фини резени маслина за очички на пиленцата. Носленца може да направите от изрязана чушка.
Обелете останалите яйца, разполовете и премахнете жълтъците им. Смесете ги с майонезата. Намачкайте сместа с вилица, разбъркайте и я разпределете върху белтъците.
Подредете ги под картофената салата, на равни разстояния и поръсете с червения пипер. Поднесете на трапезата и се насладете!
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари