След като го направите, никога няма да купите отново от магазина! Хляб на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
След като го направите, никога няма да купите отново от магазина! Хляб на фурна
2818
Снимков материал: pixabay.com
След като го направите, никога няма да купите отново от магазина! Хляб на фурна

Ефирна средичка и хрупкава коричка - тази питка е просто перфектна! Приготвя се много лесно и бързо, дори дете може да се справи с рецептата. Лека, мека, пореста и колко е ароматна! Съставките също са прости и достъпни: без яйца, без мляко, без масло. След като го сготвите само веднъж, няма да можете да спрете!

съставки:

пшенично брашно - 350 г;
суха мая - 5 g;
захар - 1 ч.л.;
сол - 1 ч.л.;
топла вода - 210 ml;
растително масло - 30 g.

Замесване на тестото

В купа смесете всички сухи съставки: брашно, мая, сол и захар. Постепенно се добавят топла вода и олио и се замесва лепкаво тесто. Не добавяйте повече брашно! Поръсете леко масата и започнете да оформяте хляба. Може леко да си намажете ръцете с масло.

Постепенно тестото ще спре да лепне по ръцете ви. Поставете го в купа, поръсена с брашно. Покрийте с капак и оставете за 30 минути .

Оформяне на хляба

Прехвърлете тестото върху маса, леко поръсена с брашно. С пръсти го разтегнете на слой. Тестото е много меко и пластично.  След това навийте отново рулото, повторете няколко пъти. Благодарение на тези манипулации хлябът ще се окаже много въздушен!

Накрая отново омесете тестото с пръсти на слой и го разточете отново. Оформете хляба.

Печене на хляб

Прехвърлете го във формата. Покрива се с плик и се оставя за още 20 минути . След това леко намажете отгоре с вода или мляко, поръсете с брашно и направете разрези с остър нож.

Печете хляба при предварително загрята температура до 180-190 градуса за 30-35 минути . Водете се от вашата фурна.

Оставете хляба леко да се охлади върху решетка. След това още топлият хляб може да се реже!

Толкова е вкусно, че не може да се опише с думи. Меко, еластично, ефирно отвътре и хрупкаво отвън. Можете да ядете този хляб просто така, дори без масло!

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft