Опитайте този ТРИК с решетка и смляно месо - ще стане любимото ви ястие! Готвя го всяка седмица:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Опитайте този ТРИК с решетка и смляно месо - ще стане любимото ви ястие! Готвя го всяка седмица:
Опитайте този ТРИК с решетка и смляно месо - ще стане любимото ви ястие! Готвя го всяка седмица:
10678
Опитайте този ТРИК с решетка и смляно месо - ще стане любимото ви ястие! Готвя го всяка седмица:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ексклузива рецепта за ястие с кайма и картофи, приготвено по нетрадиционен начин, което ще ви засити перфектно.

Изключително вкусна гозба на фурна, много напомняща на вкус на родната мусака. Презентацията обаче е много интересна и определено ще ви грабне!

Следвайте рецептата за тази Запеканка с кайма и картофи :

Запеканка с кайма и картофи

Имаме нужда от:

  • 500 гр.
картофи
  • 2 литра вода
  • 30 г краве масло
  • 10 г сол
  • 25 г копър
  • 5 г смлян черен пипер
  • 100 г доматен сос
  • 20 мл зехтин
  • 5 г риган
  • 5 г сол
  • 600 г мляно месо
  • 2 глави лук
  • 1 яйце
  • 70 г галета
  • 5 г смлян черен пипер
  • 10 г сол
  • 5 г сух чесън
  • 5 г сладък червен пипер
  • 100 г сирене
  • 5 г копър
  • Приготвяне:

    Нарежете обелените и измити картофи на кубчета.

    Поставете нарязаните картофи в тенджера и ги покрийте с вода. Покрийте с капак и гответе за 15 минути.

    Прецедете сварените картофи и ги наредете в дълбока купа.

    Добавете маслото, солта, черния пипер и наситнения копър. Намачкайте картофите на каша.

    картофи с масло

    Снимка: dobrenoviny.sk

    картофено пюре

    Снимка: dobrenoviny.sk

    Картофеното пюре се разпределя на дъното на кръгла форма за печене (диаметър 24 см).

    форма с картофено пюре

    Снимка: dobrenoviny.sk

    В отделна купа изсипете доматения сос и зехтина. Подправете с риган, сол и разбъркайте.

    Разпределете доматената смес върху картофеното пюре. Изсипете каймата в отделна дълбока купа.

    Добавете нарязания на кубчета лук, яйцето и галетата.

    Овкусете месната смес с черен пипер, сол, чесън на прах и смлян червен пипер.

    Всичко се разбърква старателно на ръка. Поставете сместа върху хартия и я оформете на правоъгълник.

    правоъгълник от кайма

    Снимка: dobrenoviny.sk

    С помощта на решетката на фурната нарежете месната смес на равни ивици.

    нарязване кайма

    Снимка: dobrenoviny.sk

    Поставете отделните ленти кайма на кръгове във формата, започвайки отвън-навътре.

    ленти от кайма

    Снимка: dobrenoviny.sk

    Поставете формата в предварително загрята фурна. Пече се 30 минути при температура 180°C.

    ястие с кайма и кашкавал

    Снимка: dobrenoviny.sk

    След като изтече времето, отгоре ястието се поръсва с настърган кашкавал и наситнен копър. Поставете формата обратно във фурната.

    Печете още 10 минути при температура 180°C.

    След изваждане от фурната оставете ястието да изстине. Може да сервирате.

    запеканка с кайма и картофи

    Снимка: dobrenoviny.sk

    Желаем ви добър апетит!

     

    Редакция: екип "За Жената"

    Източник: dobrenoviny.sk

    Източник на заглавната снимка: dobrenoviny.sk

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft