След като прочетете тази рецепта ще се втурнете към кухнята веднага- шоколадово вълшебство за ценители!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След като прочетете тази рецепта ще се втурнете към кухнята веднага- шоколадово вълшебство за ценители!
След като прочетете тази рецепта ще се втурнете към кухнята веднага- шоколадово вълшебство за...
8312
След като прочетете тази рецепта ще се втурнете към кухнята веднага- шоколадово вълшебство за ценители!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти за сладкиша:

1 пакетче масло (125 гр)

1 яйце
4 суп.л. захар

4 суп.

л. прясно мляко
3 ч.ч. брашно
100 гр орехи
250 гр кондензирано мляко
шоколад

 

Приготвяне на сладкиша:

Първо разбийте яйцата заедно със захарта. След това прибавете маслото, което е разтопено, прясното мляко и накрая брашното. Замесете тесто, след което го разделете на 2-3 равни части.

Сложете тестото във фризера, за да се замрази. После на едро ренде го настържете. Разпределете „трохите“ върху пергамент.

Трябва да изпечете цялото количество тесто на няколко пъти, тъй като пластовете е нужно да бъдат сравнително тънки. Температурата за печене трябва да е 160 градуса. Изпичането на всеки пласт отнема около 10 минути.

Получените изпечени трохи смесете с кондензираното мляко, добавете натрошените орехи и разбъркайте старателно. Разпределете получената смес в съд за сладкиши. Заравнете.

Полейте сладкиша с разтопен шоколад, а после го сложете в хладилника, за да стегне. Предварително можете да го украсите с орехови ядки, сусам или кокосови стърготини./ novinibg.net/

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft