3 ч.ч. брашно
100 гр орехи
250 гр кондензирано мляко
шоколад
Първо разбийте яйцата заедно със захарта. След това прибавете маслото, което е разтопено, прясното мляко и накрая брашното. Замесете тесто, след което го разделете на 2-3 равни части.
Сложете тестото във фризера, за да се замрази. После на едро ренде го настържете. Разпределете „трохите“ върху пергамент.
Трябва да изпечете цялото количество тесто на няколко пъти, тъй като пластовете е нужно да бъдат сравнително тънки. Температурата за печене трябва да е 160 градуса. Изпичането на всеки пласт отнема около 10 минути.
Получените изпечени трохи смесете с кондензираното мляко, добавете натрошените орехи и разбъркайте старателно. Разпределете получената смес в съд за сладкиши. Заравнете.
Полейте сладкиша с разтопен шоколад, а после го сложете в хладилника, за да стегне. Предварително можете да го украсите с орехови ядки, сусам или кокосови стърготини./ novinibg.net/