След като прочетете това никога повече няма да изхвърлите водата, в която сте варили спагети или ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
След като прочетете това никога повече няма да изхвърлите водата, в която сте варили спагети или ориз
36904
Снимков материал: pixabay.com
След като прочетете това никога повече няма да изхвърлите водата, в която сте варили спагети или ориз

Готвили сте ориз ил и спагети.  Не изхвърляйте водата!

Сигурно не сте чували до този момент, че бихте могли да се възползвате от течността, която ви е останала след готвене на спагети или ориз. Водата, в която сте варили ориз или тестени изделия има определени лечебни, т.е. кулинарни свойства и бихте могли да послужи за подобряване вкуса на ястията.

 

Водата, в която се варили тестените изделия е тайната на добрия сос

Сигурно много пъти, докато сте били в ресторант, хапвайки спагети сте се чудили каква е тайната на този сос, а у дома никога не бихте могли да го приготвите по същия начин.

Както и по-голямата част от домакините, сигурно и вие изхвърляйте водата, в която сте сварили спагетите, а точно тя е тайната съставка! Професионалните готвачи знаят, че гъстата солена вода с бял нюанс, която се получава при варенето на спагетите, може значително да подобри вкуса на соса. Тази течност съдържа нишесте, благодарение на което соса става плътен и кремав. Нужно да се каже, че тази течност се добавя в края на готвенето на соса и същевременно трябва да се внимава с посоляването му, тъй като водата, в която са се варили спагетите е била солена.

 

Лечебни свойства на оризовата вода

Водата, в която се е сварил оризът има множество лечебни и полезни свойства за тялото, сред които е повишената телесна енергия. Тази вода е богата на въглехидрати, помага при лечението на гастроентерит, предпазва от рак и регулира кръвното налягане.

Също така, оризовата вода е отлична в грижата за тялото, допринася за мека и гладка кожа, за приготвяне на лечебни вани. Може да се използва като заместител на тоника за лице и да намали размера на порите на лицето. Ако пък миете косата си с оризова вода, тя ще стане значително по-блестяща и по-здрава.

 

Как се приготвя оризова вода?

Оставете ориза да ври във водата, като предварително сте поставили по-голямо количество вода от обикновено. Водата приготвена по този начин може да се пие топла или да се остави да се охлади и да се използва за грижа за лицето и тялото.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft