След като прочетете това, никога повече няма да слагате кубчета лед в питието си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
След като прочетете това, никога повече няма да слагате кубчета лед в питието си
15620
Снимков материал: pixabay.com
 След като прочетете това, никога повече няма да слагате кубчета лед в питието си

Повечето хора обожават да се разхладят през летните дни с кубчета лед в любимата напитка. Въпреки това, освежаващите кубчета лед крият ужасни последствия, затова трябва да ги избягвате въпреки разладителния ефект.

Машините за лед често имат мухъл. Този проблем възниква, когато фризерите често се отварят и затварят, а влажните места насърчават размножаването на гъбички и плесени. В 10% от леда се намира мухъл. Машините за лед рядко се почистват, а се използва вода от чешмата. Температурата във фризера не е достатъчна, за да убие бактериите. Достатъчно е малко количество замърсена вода, за да замърси леда.

Хората, които консумират напитка с кубчета лед, в които има и следи от мухъл, могат със сигурност да предизвикат определени реакции в тялото си заради това. 

 

Вероятно всички добре си спомняте дали сте измили ръцете преди хранене, но дали сте направили това преди да си направите някоя освежаваща напитка? Вероятно не. Ако използвате гребло за изваждане на леда, а по-рано не сте измили ръцете, много лесно, всичко, което сте имали на ръцете, включително всички бактерии, ще прехвърлите на този уред, а след това в леда. Също така, ресторантите се сблъскват с бактерии, които се намират почти навсякъде, така че най-вероятно те ​​ще бъдат и в леда. Но основният проблем възниква, ако замърсени кубчета лед влизат в контакт с други храни, като например месото, така че тази инфекция лесно ще започне да се разпространява.

Внимавайте и дома

Същото важи и за вашият дом, ако използвате пластмасови съдове за лед. Ако докосвате или изваждате с мръсни ръце, рискуваме да пренесете евентуални микроби и бактерии на леда. Ако искате да намалите възможността за замърсяване, по-добре използвайте торбички за лед и при изваждането хубаво измийте ръцете. Когато сами си правите лед, хубаво измийте таблата след всяка употреба и добре подсушете, за да намалите риска от зарази .


Голям проблем може да бъде лошата хигиена в ресторантите. Изследванията показват, че въпреки колиформните бактерии в ледените напитки често се срещат и бактерии ешерихия коли, хеликобактер пилори и листър монокитогенес. Нормалната имунна система може да понесе тези замърсявания, но са застрашени тези, които поради лоша хигиена чрез леда пренасят някои опасни вируси или когато става дума за човек с нарушен имунитет.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft