Това хлебче е по- вкусно от пица, откакто го правя забравихме какво е купешки хляб

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това хлебче е по- вкусно от пица, откакто го правя забравихме какво е купешки хляб
Това хлебче е по- вкусно от пица, откакто го правя забравихме какво е купешки хляб
42976
Това хлебче е по- вкусно от пица, откакто го правя забравихме какво е купешки хляб
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато ви омръзне да търсите пресен хляб в магазина, а мисълта за домашни печени изделия ви преследва. Първо, винаги знаете от какво се прави домашен хляб. На второ място, нищо не може да надвие цялата завист на съседите към горещи домашно приготвени пресни изделия. Хлебчетата със сиррене и кашкавал може да спасят винаги положението.

Освен това те се приготвят много просто.

 

СЪСТАВКИ

400 г брашно
150 г прясно мляко
2 яйца
100 мл растително масло
1 супена лъжица захар
1 ч.л. сол
5 г суха мая
150 г сирене или кашкавал
100 г извара
2 с.л. сметана
куп копър
4 скилидки чесън
1 ч.л. подправки "италиански билки"

 

ПОДГОТОВКА

Пресейте брашното в дълбок съд, добавете към него суха мая и разбъркайте всичко добре. Добавете 1 супена лъжица към брашното захар и 1 ч.л. сол. След това налейте 150 мл топло мляко и 100 мл растително масло. Замесете тестото с ръце или с кухненски робот. Тестото трябва да е меко и еластично.

Покрийте тестото с кухненска кърпа и оставете на топло място, докато удвои размера си. Междувременно пригответе пълнежа

На едро ренде настържете кашкавал. 

Нарежете копъра на ситно. Обелете чесъна и го прекарайте през преса. В дълбока купа разбъркайте 1 яйце с 2 с.л. сметана. Добавете подправки, настърган кашкавал, изварата и билките. Разбъркайте всичко добре.

Разделете тестото на 4 равни парчета и разточете всяко парче с дебелина 0,5 см.

Покрийте тавичката с лист за печене и поставете питките върху него. Покрийте ги отново с кърпа и оставете така за 20 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте 1 яйце и намажете питките с четка. Изсипете останалата част от яйцето в плънката. Разпределете плънката върху плоските питки и ги изпечете във фурната за 20 минути.

Ароматът на буйни и пухкави хлебчета ще витае из цялата къща. Ако никога преди не сте правили такива тортили, не забравяйте да опитате тази проста рецепта. Винаги можете да експериментирате с пълнежа. И ако искате да сложите още повече пълнеж, защо не трансформирате хлебчетата в пайове? Напълнете обилно тестото с плънката, прищипете краищата и леко разточете тортилите. Печете във фурната за 25 минути. Добър апетит.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft