След Нова Година най- много обичам, когато мама ги направи за закуска- мекички, вкусни и пухкави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След Нова Година най- много обичам, когато мама ги направи за закуска- мекички, вкусни и пухкави
След Нова Година най- много обичам, когато мама ги направи за закуска- мекички, вкусни и пухкави
132616
След Нова Година най- много обичам, когато мама ги направи за закуска- мекички, вкусни и пухкави
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гевреци с масло - идеални за новогодишните празници

Покрай новогодишните празници е идеалното време, в което можете да приготвите тези гевреци с масло.

 

Начин на приготвяне:

За тестото:

2 чаени лъжици суха мая
250 милилитра топло мляко
7 супени лъжици захар или на вкус
100 грама меко масло
3 чаши брашно, примерно
щипка сол
ванилия

 

За мазане:

1 жълтък
2 супени лъжици мляко

 

За пълнежа:

сладко от ябълка

 

Начин на приготвяне:

В топлото мляко се разтваря маята. Добавете захарта, ванилията, солта и маслото.

Разбърква се. След това постепенно се добавя пресятото брашно. Замесете меко тесто. Поставете тестото в чиста купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за 1,5-2 часа. Оформете гевреци, както е показано на снимката. Готовите продукти намажете с жълтък + мляко. Печете в гореща фурна на 180-190 С, докато станат готови.

P.S: Това е тесто без яйца. Споделете тази рецепта с вашите приятели.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft