След огромния успех на турския ТЮРБАН-БЮРЕК направихме и уникални тюрбан-банички - мъж ми яде по 2 и не му стигат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След огромния успех на турския ТЮРБАН-БЮРЕК направихме и уникални тюрбан-банички - мъж ми яде по 2 и не му стигат!
След огромния успех на турския ТЮРБАН-БЮРЕК направихме и уникални тюрбан-банички - мъж ми яде по...
1393
Източник: За Жената
След огромния успех на турския ТЮРБАН-БЮРЕК направихме и уникални тюрбан-банички - мъж ми яде по 2 и не му стигат!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Помните ли турския Тюрбан-бюрек - витата баница с месо, която буквално подлуди домакините по цял свят и всички я опитаха? Е, сега имаме за вас не по-малко вкусни тюрбан-банички с месо (а може да ги напълните и с нещо друго по ваш вкус). Приготвянето им е много лесно и просто.

А стават толкова апетитни, че мъж ми изяжда по 2 и пак не му стигат! Ето какво ви трябва:

Тюрбан-банички

Продукти:

За тестото:

  • 250 мл хладка вода
  • 250 мл хладко прясно мляко
  • 1 ч. л. сол
  • 800 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер

За плънката:

  • 3 глави лук
  • 400 г кайма
  • сол и черен пипер на вкус

И още:

  • 150 г разтопено масло за намазване
  • 1 жълтък + 1 чаена лъжичка мляко за отгоре

Приготвяне:

Смесете в купа водата и хладкото мляко, добавете солта и разбъркайте. Добавете брашното, смесено с бакпулвера, и замесете меко, нелепнещо тесто. Оформете го на топка и покрийте с фолио. Оставете така за 1 час.

тесто под фолио

Снимка: YouTube

Междувременно смесете съставките за плънката и я разделете на 4.

плънка банички

Снимка: YouTube

Извадете на плота починалото тесто и го разделете на 4 топки. Оставете ги покрити за 15 минути.

топки банично тесто

Снимка: YouTube

Докато работите с първата, покрийте останалите с фолио или кърпа, за да не изсъхват.

Разточете топката на тънка кора (около 2-3 мм).

кора с масло и плънка

Снимка: YouTube

Намажете я с разтопено масло, след което поръсете равномерно отгоре 1/4 от плънката с месо.

Навийте на дълго руло, което след това усучете.

руло баница

Снимка: YouTube

Навийте го на охлюв, започвайки от единия край, след което сплескайте с ръце отгоре.

оформяне бюрече

Снимка: YouTube

охлювче баничка

Снимка: YouTube

Процедирайте така и с останалото тесто и плънка.

Готовите рула изтънете леко с точилка и ги сложете в тава, покрита с хартия за печене (при мен в една тава се събират 2 охлювчета).

тюрбан банички в тава

Снимка: YouTube

Намажете с разбит с малко мляко жълтък и сложете да се пекат 35-40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

тюрбан банички

Снимка: YouTube

Готовите тюрбан-банички се оставят леко да се охладят, след което се изваждат от тавата.

тюрбан банички с месо

Снимка: YouTube

тюрбан банички рецепта

Снимка: YouTube

Поднасят се топли.

тюрбан баничка парче

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

тюрбан банички

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft