Здравословната и вкусна закуска отдавна е реалност. Всяка година има все повече любители на овесените ядки, а рецептите с тях стават все по-оригинални. На тяхна основа се правят ароматни пайове и обилни омлети , а ние предлагаме да опитате уникално суфле от овесени ядки .
Ястието се оказва невероятно леко и ефирно. Приятният златист цвят придава на суфлето с овесени ядки още по-апетитен вид, така че няма шанс да му устоите
Съставки
прясно Мляко 200 мл
Овесени люспи 70 g
Масло 1 супена лъжица
Кисело мляко 50 мл
кафява захар 60 g
Яйце 3 бр.
Канела 0,5 ч.л.
Захар 40 гр
Сол 0,25 ч.л.
Подготовка
В тенджера комбинирайте мляко и масло, оставете да заври и намалете огъня. Добавете овесена каша и варете, докато се абсорбира. Отделете белтъците от жълтъците. Към готовите овесени ядки добавете кисело мляко, кафява захар, жълтъци, канела и сол.
Разбийте белтъците до стабилна пяна и внимателно разбъркайте с овесените ядки.
Закуската с овесени ядки е преминала на следващото ниво. И ако всяка сутрин имате проблем да храните детето си със здравословна храна, тази рецепта ще ви помогне. Дори децата с удоволствие ще ядат това суфле.