Какво по- хубаво начало на деня с една хубава и полезна закуска , а ако и е полезна това вече си е бонус. Днес ще ви предложим алтернатива на фъстъченото масло и течният шоколад , която не отстъпва по нищо на вкус, а е пъти по- полезна за здравето ви.
Животът е красив, когато знаеш, че в хладилника има буркан с ароматно фъстъчено масло или пък течен шоколад! Удоволствие е да започнете деня, като закусвате филийка с вкусно, нежно разстилан шоколад - това е идеалното допълнение към сутрешния чай или кафе. Единственият му недостатък: много е трудно да се контролираш, за да не изядеш целия буркан!
Домашното орехово масло е много лесно да се направи. От инвентара ще имате нужда от миксер, хоросан или мелница, купа за смесване и красив буркан за съхранение на маслото. В същото време ще получите много вкусен, ароматен и здравословен продукт за обилна закуска. Може да се разпространява върху хляб, крутони, бисквити и препечени филийки.
За този деликатес изберете само най-доброто масло с най-малко 80% мазнини. Идеално е домашно масло , което може да се направи по нашата рецепта или да се купите на пазара. По-добре е да вземете ядки с черупка и да ги обелите преди готвене: така етеричните масла няма да се изпаряват.
съставки
масло 100 g
орехи 50 g
пудра захар 1 ч.
канела 1 ч. Л.
сол 1 щипка
подготовка
В омекотеното масло, добавете канела, пудра захар и щипка сол. Внимателно се смила масата с лъжица до гладкост.
Изсипва се орехите в купата на смесителя и се смилат (в кафемелачка се получава добре или блендер)
Комбинирайте орехите с маслена основа и разбъркайте добре. Поставете ореховият десерт в красива стъклена купа и го съхранявайте в хладилника за около месец.
Ето колко лесно е да приготвяте домашна орехова паста от прости и достъпни продукти. Но винаги можете да експериментирате, като добавите какао на прах, заменяйки ядките с фъстъци, бадеми, кашу и други. Ако някога сте били в Египет, знаете как египтяните обичат сладкиши с добавянето на ядки.
Споделете рецептата с приятелите си и направете и тяхното утро незабравимо!