След тази рецепта вече ги обичам още повече, мога да ги ям всеки ден без проблем

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След тази рецепта вече ги обичам още повече, мога да ги ям всеки ден без проблем
След тази рецепта вече ги обичам още повече, мога да ги ям всеки ден без проблем
118075
След тази рецепта вече ги обичам още повече, мога да ги ям всеки ден без проблем
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако преди няколко седмици ми бяха казали, че е възможно не само да ме изненада, но и да ме впечатли ястие с картофи , нямаше да повярвам. Този достъпен зеленчук е в кухнята на всяка домакиня по всички възможни начини: пържени, варени и задушени, печени, като картофени кюфтета, съставка за любимите салати и какви ли не ястия. 

Португалските картофи с розмарин и зехтин са толкова вкусна храна, че една порция със сигурност ще ви бъде малка. В ресторантите в Португалия се сервира с месо или риба, както и с по-екзотично месо от сепия или октопод. Но честно казано, това ястие е напълно достатъчно дори и само то да се консумира

 

съставки

картофи 8 броя

чесън 4 скилидки

масло 30 g

Зехтин 40 ml

розмарин 2 ч. Л.

Морска сол на вкус

 

подготовка

Вземете 8 картофи и ги измийте добре. Сварете, след което оставете настрана и изчакайте, докато се охладят


Сега всеки картоф трябва да се притисне с лъжица отгоре. Картофите трябва да се напукат леко, но без да се разпадат. 


Изберете формата, в която ще ги печете. Налейте в нея зехтин. Нарежете скилидките чесън на филийки. Те трябва да бъдат равномерно разпределени на дъното. 


Наредете картофите с намачканата част нагоре, трябва да прилягат плътно. Поръсете картофите с розмарин и едра морска сол.


Нарежете маслото на кубчета. Поставете по 1-2 кубчета на всеки картоф.

Отгоре може да полеете с малко количество зехтин (по избор). 


Задайте температурата на фурната 180–200 ° С. Изпратете картофите във фурната, докато хванат златна коричка

Според оригиналната рецепта е по-добре да се използват млади картофи. Но можете да приготвите наличните, които имате вкъщи. За да се сварят равномерно, избирете картофи с приблизително еднакъв размер. Ако у дома има пресни зеленчуци или пържени гъби , тогава заедно с картофите на португалски, те ще направят вечерята перфектна. Кажете на приятелите си за тази идея!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft