Любителите на пилешкият черен дроб определено ще оценят тази рецепта. Процесът на приготвяне е доста лесен. Когато черният дроб е пържен и задушен, опитайте се да го приготвите така. Кюфтета става вкусни и сочни, ще ги обикнете от раз
Пилешкият черен дроб съдържа ценните за тялото ни фолиева киселина и желязо . Следователно такова ястие ще бъде много полезно за децата и възрастните хора. Кюфтета са чудесно ястие за обилна вечеря и ще бъдат добри дори за следващия ден на обяд
Необходими съставки:
Пилешки черен дроб 500 грама
бакпулвер 2 супени лъжици
брашно 2 супени лъжици.
лук 1 бр.
яйце 1 бр.
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Прах за печене 11 грама
Слънчогледово олио 2 супени лъжици.
Приготвяне:
Изплакнете черният дроб и премахнете мазнините и всичко, което е излишно.
- сложете нарязаният на малки парченца пилешки дроб и пасирайте до хомогенна маса.
- Прехвърлете дробчетата в купа, добавете яйцето, грис, брашното (за предпочитане царевично), сол и пипер на вкус. Лукът нарязан на малки кубчета, добавете към останалите съставки. Разбъркайте.
- Оставете чернодробната маса за няколко минути и разбъркайте. Последно добавете бакпулвера. Смесете отново и оставете да постоят няколко минути съставките заедно
- Загрейте растителното олио в тиган и оформете кюфтета и си сложете да се пържат.
- Изпържете кюфтета, докато се изпекат от двете страни. Използвайте хартиена кърпа, за да отстраните излишното олио по тях