Днешната рецепта за кюфтета с кашкавал ще ви зарадва със своята простота и бързина на приготвяне. Вярно е, че кюфтета се готвят за 30 минути, но през цялото това време можете да правите всичко останало
Тези кюфтета са перфектни като основно ястие - с вкусна гарнитура или като предястие. Въпреки простите, всъщност съставки, кюфтета винаги са леки и сочни.
РЕЦЕПТА ЗА кюфтета с кашкавал
СЪСТАВКИ
500 г кайма на вкус
1 ч.л. сол, черен пипер и подправки
2 варени яйца
100 г топено сирене или кашкавал
домат
1 супена лъжица майонеза
ПОДГОТОВКА
Добре омесете каймата . Добавете към него сол, черен пипер и италиански подправки, разбъркайте.
Втрийте твърдо сварени яйца в отделен съд. Настъргайте кашкавала
Нарежете домата на малки кубчета и изсипете в сместа със сиренето и яйцата
Поръсете със сол и черен пипер и добавете майонеза. Смесете до хомогенна маса.
Формата за печене покрийте с фолио. Върху нея сложете кюфтетата, а отгоре - пълнежа, който приготвихме
Гответе баничките във фурна, загрята до 180 градуса, за около половин час. Сервирайте топло. Дори и охладени, те също ще останат вкусни.
Много бързо, нали? Точно това, от което се нуждаете за обилна вечеря без излишни проблеми с готвенето.
Ако не харесвате майонезата и не искате да я използвате в ястието си , просто заменете ненужния продукт с гръцко кисело мляко. Има по-малко мазнинна, а вкусът съвсем няма да се промени. Добър апетит!