Предлагам ви една идея за приготвяне на италиански питки Чабата. Няма нищо по-добро от домашно приготвена Чабата, ще се влюбите веднага.
Как да си приготвите домашна Чабата:
Тестото се размрази и аз го разточих, изрязах голям кръг и приготвих плънкта от каквото ми дойде на ум. Сложих пресен салам, праз лук, сирене, пушен бекон, сладък червен лук и дори нарязан пресен домат. Саламът и праз лука предварително ги задуших в зехтин.
Това е снимката, която направих в процеса на “подреждане” на плънката.
Ето как аз “сплетох” моята Чабата. След това я поставих в предварително загрята фурна. Изпече се много бързо – в рамките на 15-20 минути.
От останалите изрезки от тестото разточих още един пласт.
В средата сложих от плънката – оказа се достатъчно и за третата Чабата!
Затворих плика и го сложих във фурната. Да, щях да забравя, в третата добавих настърган пармезан.