След тази рецепта няма да искате да вкусите друг вид питка, уникални са, толкова вкусни, че забравяте за всякакви диети

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След тази рецепта няма да искате да вкусите друг вид питка, уникални са, толкова вкусни, че забравяте за всякакви диети
След тази рецепта няма да искате да вкусите друг вид питка, уникални са, толкова вкусни, че...
18072
След тази рецепта няма да искате да вкусите друг вид питка, уникални са, толкова вкусни, че забравяте за всякакви диети
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагам ви една идея за приготвяне на италиански питки Чабата. Няма нищо по-добро от домашно приготвена Чабата, ще се влюбите веднага.

Разбира се, в идеалния вариант би трябвало да приготвя тестото сама. Но, честно казано, не ми се занимава с него! Отидох до магазина да си купя готово и избраното от мен тесто се оказа чудесно.

 

Как да си приготвите домашна Чабата:

Тестото се размрази и аз го разточих, изрязах голям кръг и приготвих плънкта от каквото ми дойде на ум. Сложих пресен салам, праз лук, сирене, пушен бекон, сладък червен лук и дори нарязан пресен домат. Саламът и праз лука предварително ги задуших в зехтин.

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Това е снимката, която направих в процеса на “подреждане” на плънката.

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Ето как аз “сплетох” моята Чабата. След това я поставих в предварително загрята фурна. Изпече се много бързо – в рамките на 15-20 минути.

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

От останалите изрезки от тестото разточих още един пласт.

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

В средата сложих от плънката – оказа се достатъчно и за третата Чабата!

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Затворих плика и го сложих във фурната. Да, щях да забравя, в третата добавих настърган пармезан.

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Чабата - вкусна питка приготвена по домашна рецепта

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft