След тази торта забравих за всички останали. Направя ли я за секунди изчезва, а душата ми ликува

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
След тази торта забравих за всички останали. Направя ли я за секунди изчезва, а душата ми ликува
След тази торта забравих за всички останали. Направя ли я за секунди изчезва, а душата ми ликува
876417
След тази торта забравих за всички останали. Направя ли я за секунди изчезва, а душата ми ликува
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта е моята слабост. Тя е твърде голямо изкушение за мен и я приготвям доста често! Когато душата ми пита сладко, аз използвам тази рецепта – лесна е и в същото време интересна.

Ванилов крем в комбинация с любимите ми бисквити и глазура: най-доброто допълнение към кафето и неразделна част от събирания с приятели и празничните семейни вечери.

Заслужава си да го опитате! Но да ви предупредя: този десерт ще спечели състезанието с всички други лакомства, дори има риск да забравите за традиционните “Тирамису” и “Наполеон”.

 

Торта с бисквити без печене:

Необходими продукти за ваниловия крем:

250 мл прясно мляко

250 мл готварска сметана

3 супени лъжици захар

2 супени лъжици царевично нишесте

1 жълтък

ванилия на върха на ножа

маслени бисквити или бисквити с какао и топло мляко

 

За глазурата:

6 супени лъжици прясно мляко

220 грама пудра захар

50 грама краве масло

3 супени лъжици какао на прах

щипка сол

 

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на крема. Разбъркайте половината от млякото и сметаната с нишестето, захарта, яйчения жълтък и ванилията. Останалата част от млякото и сметаната ги сложете да заврат. Налейте горещата смес към студената на тънка струя, като разбърквате бързо и непрекъснато. Сложете сместа с млякото обратно на огъня и изчакайте да заври. Когато кремът се сгъсти, го свалете от огъня и го оставете да се охлади.

Подредете бисквитите във форма.

Отгоре сложете слой от ваниловия крем.

Продължете да редувате бисквити и крем слой по слой. Тази домашна торта без печене ви оставя място за творчество: можете да добавите банани, фъстъци, малко кондензирано мляко … иска ви се да опитате всички варианти!

Тортата е почти готова!

Наредете последен слой бисквити.

Смесете всички съставки за шоколадовата глазура: прясно мляко, пудра захар, какао, масло, добавете щипка сол. Разбийте сместа с бъркалка или миксер. Глазурата е готова!

Поставете глазурата върху най-горния слой връху изумителната торта. Поставете готовия десерт в хладилника за няколко часа или за една нощ.

Получава се нещо много апетитно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft