Тази торта е моята слабост. Тя е твърде голямо изкушение за мен и я приготвям доста често! Когато душата ми пита сладко, аз използвам тази рецепта – лесна е и в същото време интересна.
Ванилов крем в комбинация с любимите ми бисквити и глазура: най-доброто допълнение към кафето и неразделна част от събирания с приятели и празничните семейни вечери.
Заслужава си да го опитате! Но да ви предупредя: този десерт ще спечели състезанието с всички други лакомства, дори има риск да забравите за традиционните “Тирамису” и “Наполеон”.
Торта с бисквити без печене:
Необходими продукти за ваниловия крем:
250 мл прясно мляко
250 мл готварска сметана
3 супени лъжици захар
2 супени лъжици царевично нишесте
1 жълтък
ванилия на върха на ножа
маслени бисквити или бисквити с какао и топло мляко
За глазурата:
6 супени лъжици прясно мляко
220 грама пудра захар
50 грама краве масло
3 супени лъжици какао на прах
щипка сол
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на крема. Разбъркайте половината от млякото и сметаната с нишестето, захарта, яйчения жълтък и ванилията. Останалата част от млякото и сметаната ги сложете да заврат. Налейте горещата смес към студената на тънка струя, като разбърквате бързо и непрекъснато. Сложете сместа с млякото обратно на огъня и изчакайте да заври. Когато кремът се сгъсти, го свалете от огъня и го оставете да се охлади.
Подредете бисквитите във форма.
Отгоре сложете слой от ваниловия крем.
Продължете да редувате бисквити и крем слой по слой. Тази домашна торта без печене ви оставя място за творчество: можете да добавите банани, фъстъци, малко кондензирано мляко … иска ви се да опитате всички варианти!
Тортата е почти готова!
Наредете последен слой бисквити.
Смесете всички съставки за шоколадовата глазура: прясно мляко, пудра захар, какао, масло, добавете щипка сол. Разбийте сместа с бъркалка или миксер. Глазурата е готова!
Поставете глазурата върху най-горния слой връху изумителната торта. Поставете готовия десерт в хладилника за няколко часа или за една нощ.
Получава се нещо много апетитно!