Зелето и месото винаги са печеливша комбинация. Според рецептата по-долу ще получите ястие, което много прилича на сарми: изглежда отлично, има по-сочен вкус, отколкото можете да представите. В същото време кората апетитно хрупка , което я прави още по-вкусна.
Малко хора са опитвали и виждали такава интерпретация, всички се интересуват. Дори децата са възхитени от такава прекрасна вечеря, макар и да знаем, че много не обичат такива неща . Редакцията ни препоръчва да сервирате тази вкусотия със сос от чесън и заквасена сметана.
Как да приготвим перфектно новите ни зелеви сарми
За да получите 100% вкусни зелеви сарми, сварете добре зелето и отрежете всички твърди жилки от него . Пълнежът може да бъде много различен: от любимите ви твърди сирена, извара или кашкавал , завършвайки с варени яйца . Но ние предлагаме да започнем с месната класика.
Съставки
Бяло зеле 1 бр.
свинска кайма 500 гр
Лук 1 бр.
морков 1 бр.
Сол 1 ч.л
яйце 4 бр
Пшенично брашно 2 супени лъжици
черен пипер (смлян) на вкус
италиански подправки на вкус
готвене
Главата зеле се поставя в тенджера със студена вода и се вари 10 минути след като заври.
Охладете зелето и отделете блатовете, като всеки сложете в гевгир (за да се отстрани излишната течност).
Нарежете лука на 4 части, накълцайте в купа на блендер. Настържете морковите на едро ренде.
Загрейте слънчогледовото олио в тиган. Леко запържете получената лучена каша, като разбърквате от време на време с шпатула.
Добавете морковите и задушете всичко заедно до омекване.
Сложете каймата в дълбока купа. Добавете смес от сол, черен пипер и подправки. Изсипете всичко в месото. Разбъркайте всичко старателно.
Върху половината на всеки блат внимателно поставете месния пълнеж.
След това разбийте добре яйцата със сол и черен пипер. Добавете брашното и разбъркайте отново с вилица до гладкост.
Потопете заготовките една по една в сместа. В тиган в сгорещено слънчогледово олио запържете
Гответе под капак до готовност (приблизително 3 минути от всяка страна). Сервирайте горещо.
Може би това е най-необичайното ястие от обикновените продукти. И за тези, които следят теглото - най-много. Опитайте, гответе и изненадайте любимите си хора с интересни и необичайни ястия.