Това хлебче е доста нетрадиционно, но със сигурност ще го обикнете от първата хапка, защото е много вкусно.
Съставките
Пшенично брашно 250 g
Яйце 2 бр
пармезан 30 g
кисело мляко 200 мл
масло 50 g
Сирене Фета 200 g
Чери домати 100 g
Черни маслини 50 g
босилек
шунка 100 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
сода 1 ч.л.
подготовка
Комбинирайте брашното, пресято с бакпулвера или сода, солта, черния пипер, настъргания пармезан. В отделен съд смесете яйца, киселото мляко и разтопеното масло. Комбинирайте и двете смеси, разбъркайте старателно, докато се получи хомогенна маса.
Нарежете сиренето и шунката на малки кубчета, нарежете маслините и босилека, нарежете чери доматите наполовинки. Добавете подготвените съставки към тестото и внимателно разбъркайте масата. Изсипете тестото в намазнена форма. Печете на 180 градуса 40 минути. Проверете готовността на питката с клечка за зъби.
Експериментирайте с пълнежа. Добавете пилешко месо, гъби, извара и повече зеленина - ще получите напълно различен нов вкус. Приятен апетит