Мойте Рецепти
Всички знаем, че домашно пържените картофки рядко стават толкова неустоимо хрупкави като в ресторанта. Чудите се каква е тайната? Не е нито в някаква специална съставка, нито в кой знае какви готварски техники. Не умувайте повече - ние ще ви я разкрием:
Първо нарежете картофите на кръгове, а след това - на пръчици. Измийте ги и ги подсушете с кухненска кърпа.
Загрейте олиото на не много висока температура (например от максимум 12 степени на котлона загрейте на 7).
Сложете картофите да се запържат за 8-9 мин. Извадете ги от олиото върху покрита със салфетка чиния, за да се отцедят.
През това време увеличете температурата на котлона на максимум. Когато се загрее олиото, върнете картофите да се допържат още 2-3 минути. Веднага ще забележите, че стават хрупкави.
Поднесете ги веднага с малко сол, а за разкош и с малко настъргано сиренце.