Ако обичате пържени пилшеки кюфтенца , тази малка тайна определено ще ви хареса! Днес ще ви научим какво да добавите към каймата, така че кюфтетата да станат по-сочни и по-пухкави от обикновените. Съставката е съвсем обикновена и вероятно вече я имате в кухненския шкаф - става дума за най-обикновени овесени ядки .
Как да направим сочни и пухкави кюфтенца
Продукти:
500 гр.мляно пилешко месо
1 яйце
1/2 чаша фини овесени ядки
1/2 чаша мляко или вода
1 глава лук
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
червен пипер
олио за пърженето
Приготвяне:
Смесете млякото или водата с яйцето, залейте овесените ядки с тази смес и оставете за 20 минути.
Нарежете лука, счукайте чесъна, разбъркайте с мляното пилешко месо, приготвено в блендер.
Смесете набъбналите овесени ядки с червен пипер, черен пипер и сол на вкус, след което ги добавете към каймата.
Запържете кюфтетата в обилно количество олио на силен огън от двете страни, след което намалете котлона и ги оставете да се сготвят добре и отвътре.
Можете да им направите панировка от смлени орехи или смлени фъстъци.
Освен превъзходен вкус, ядките ще им придадат фантастична хрупкава коричка, която всеки изтънчен гурман ще оцени.
Препоръчваме ви да поднесете тези кюфтенца със заквасена сметана или сладко-кисел сос.