Слепвам бисквитки с крем, редя изправени и заливам с пухкавата смес - всеки път става невероятно вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Слепвам бисквитки с крем, редя изправени и заливам с пухкавата смес - всеки път става невероятно вкусно!
Слепвам бисквитки с крем, редя изправени и заливам с пухкавата смес - всеки път става невероятно...
9537
Слепвам бисквитки с крем, редя изправени и заливам с пухкавата смес - всеки път става невероятно вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако маслените бисквити имаха характер, можеха да се определят като резервирани, тъй като излизат от опаковката без крем, шоколадово покритие или специална форма. Въпреки семплия си външен вид, те блестят с уникален сладък вкус, който им е осигурил постоянно място на бисквитените рафтове от десетилетия.

С тази лесна рецепта простите маслени бисквити се превръщат в красива  маслено-бисквитена торта  за нула време, която задоволява всички вкусови желания с нежно съчетание на ягоди и банани, божествен крем от крема сирене и нежна нотка на кафе - точно като невзрачното грозно патенце се превърна в красив лебед!

Предлагаме ви лесната рецепта за тази Изправена плодова торта с бисквити и крема сирене , която ще стане звездата на всеки семеен празник!

Изправена бисквитена торта с плодове и крема сирене

Продукти:

300 г маслени бисквити

300 г шоколадови маслени бисквити

100 г течен шоколад (Нутела)

150 г ягоди, нарязани на филийки

1 банан, нарязан на филийки

За крема с крема сирене:

800 грама крема сирене

3 супени лъжици течен шоколад (Нутела)

2 супени лъжици студено кафе

200 грама сметана

20 г желатин на прах

Освен това:

100 мл кафе със студено мляко

Какао на прах, пудра захар, горски плодове и мента за гарнитура

Приготвяне:

1. Смесете заедно крема сиренето, течния шоколад, студеното кафе и течната сметана. Разтворете желатина във вода и след това го затоплете. Внимавайте, желатинът не трябва да завира, иначе губи желиращата си сила! За да избегнете образуването на бучки в крема сиренето, първо разбъркайте само 1 до 2 супени лъжици от студената сметана в желатина. След това разбъркайте тази желатинова смес в крема сиренето.

2.

Намажете половината от шоколадовите маслени бисквити с крема сирене и отгоре наредете резенчета банан. След това покрийте всяка от тях с друга шоколадово-маслена бисквитка.

3. Половината от светлите маслени бисквити намажете с течен шоколад и отгоре наредете резени ягоди. След това покрийте всяка с друга бисквитка.

слепени бисквити

4. Намаслете добре ринга на подходяща форма, след което го поставете върху чиния за сервиране без основа.

5. Напълнете ринга последователно със "сандвичите" с маслени бисквити.

изправена бисквитена торта

6. Използвайте четка, за да намажете бисквитените сандвичи със студено мляко с кафе, за да ги размекне. След това разпределете останалото крема сирене равномерно върху подредените в ринга бисквитки. 

крем от крема сирене

Съвет: Загрейте малко сместа предварително, за да се разпредели равномерно между маслените бисквити.

7. Поставете тортата в хладилника за 4 часа. След това внимателно отстранете ринга на формата и гарнирайте тортата с какао на прах, пудра захар, пресни горски плодове и мента, както желаете.

изправена бисквитена торта с плодове

Плодово маслената бисквитена торта с крема сирене е подходяща за всеки повод, приготвя се бързо и дори не е необходимо да стои във фурната. Все пак й осигурете достатъчно дълго време за охлаждане, за да можете да се насладите на прекрасния сладкиш в желания момент!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft