2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
60 гр. краве масло
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка настъргана лимонова кора
2 яйца
500 гр. сливи (сорт по желание - сини сливи, ренглоти и пр.)
галета
канела
пудра захар за поръсване
Яйцата се разбиват със захарта, като се оставя малка част от захарта за овалване на плодовете. Прибавят се киселото мляко, в което са разбъркани бакпулверът и лимоновата кора, а след това разтопеното краве масло и брашното.
Получената смес се разбърква добре и се изсипва в тавичка, намаслена и поръсена с брашно или покрита с домакинска хартия. Сливите се почистват от костилките, овалват се в галета и кристална захар, слага се малко канела и плодовете се подреждат върху тестото. Сладкишът се пече до зачервяване. След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.