Слоест хляб-пухче! Рецептата, за която гостите ще ви молят на колене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Слоест хляб-пухче! Рецептата, за която гостите ще ви молят на колене:
Слоест хляб-пухче! Рецептата, за която гостите ще ви молят на колене:
25094
Слоест хляб-пухче! Рецептата, за която гостите ще ви молят на колене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не би искал парче пухкав домашен хляб с много слоеве?  Домашният хляб , изпечен с любов, винаги е невероятно вкусен и ароматен! А днес имаме за вас невероятната рецепта за слоест хляб-пухче , който е идеалният спътник на всяка вкусна гозба, а може да си го хапвате и просто така, със сиренце например.

Слоест хляб-пухче

Продукти:

2 яйца

3 супени лъжици захар

0,5 чаши топло мляко

1 ч.л. суха мая

1 чаша брашно + 4 с.л.

с качул

1/2 ч.л. сол

2 супени лъжици масло + масло за намазване на тестото

Приготвяне:

Разбийте 1 яйце със захарта. Изсипете топлото мляко и добавете маята, разбъркайте всичко. Добавете пресятото брашно и солта. Омесете меко тесто. Оставете го под кърпа за 20 минути. Вземете 2 супени лъжици меко масло и го премесете в тестото. Тестото ще стане още по-меко и еластично. Оставете под кърпа за 1 час.

Разделете тестото на 5 равни части, оформете топка от всяка. Покрийте с найлоново фолио и оставете за 15 минути.

гладко тесто

топки тесто

Разточете всяко парче на слой с диаметър около 18 см. Намажете всеки слой обилно с меко масло. Поставете слоевете тесто един върху друг.

питки тесто

Направете 8 разреза от центъра до ръба, след това в центъра на всеки направете още един дълбок разрез, но без да прерязвате последния слой от тестото.

нарязано тесто

Обърнете 8 части отвътре навън, като звезда.

питка-звезда

След това отново усучете тестото на всяко от 8-те парчета навътре през дупката и обърнете "лъчите" към вътрешността на кръга, както е на снимката. Благодарение на това действие тестото ще се дели на слоеве.

питка-звезда на слоеве

Оставете в тази форма покрито с кърпа за още 50 минути.

хляб на слоеве

Прехвърлете тестото във висока форма с диаметър 18 см. Разбийте последното яйце и намажете с него горната част на тестото. Печете на 170 градуса за 25 минути.

втасала питка

Невероятно пухкав, слоест, мек ръчно изработен хляб!

домашен хляб на слоеве

домашна питка на слоеве

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft