Приготвяте ли кисели краставички за зимата? В моята къща в момента истински хит е тази рецепта за кисели краставички в горчична марината . Винаги стават мега вкусни, затова препоръчвам на всички рецептата за най-добрите мариновани краставички за зимата.
Сигурно ще ви се стори странно използването на горчица, но, повярвайте, именно тя прави краставичките особено хрупкави и им придава пикантна нотка, на която просто няма как да устоите! Споделяме рецептата:
Кисели краставички в горчична марината
Продукти:
- 4 кг корнишони или крехки краставици
- 1 глава чесън
- 5 чаши вода
- 1 чаша оцет 10%
- 1 чаша захар
- 4 супени лъжици мед
- 4 супени лъжици кремска горчица (или каквато харесвате)
- 3 супени лъжици сол
- синапено семе
- бахар
- дафинов лист
Приготвя:
Започнете подготовката на краставиците, като ги нарежете на 4 части (ако са по-големи, първо ги нарежете на 2 или 3 по дължина, а след това - на четвъртинки).
Добавят се нарязаните краставици и всичко се залива с гореща саламура.
Снимка: YouTube
Пастьоризирайте краставиците за 15 минути от момента на завиране. Поставете бурканите обърнати нагоре с дъното върху кърпа. Оставете ги там да изстинат. Краставиците в марината от горчица са готови за консумация само след няколко дни.
Краставиците в горчичен сос са много вкусни. Те се отличават не само с нотка на пикантна горчица, но и с деликатната сладост на меда. Освен това отличните подправки им придават аромата. Те са идеални за вечеря, като лека закуска или като съставка в салати.
Снимка: YouTube
Опитайте тази проста и изпитана рецепта. Няма да направите по-добри краставици за зимата!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!