Имате ли домати у дома и не знаете какво да правите с тях? Опитайте този освежаващ доматен деликатес , който ще скрие шапката даже на сложни салати от ресторанта.
Този специалитет с домати е много вкусен, пресен, идеален като гарнитура към месо или за скара. Представяме ви вкусната рецепта за пълнени домати с билки и чесън :
Пълнени домати с билки и чесън
Продукти:
700 г домати
Копър (около 50 г)
3 скилидки чесън
3⁄4 супени лъжици сол
1 чаена лъжичка захар
1⁄2 чаена лъжичка черен пипер
Щипка лют пипер
2 найлонови торбички
Приготвяне:
Измийте копъра и го подсушете.
Нарежете го на ситно.
Обелете чесъна и го нарежете на ситно.
Смесете копъра с чесъна, добавете сол, захар и подправки.
Разбъркайте старателно.
Измийте и подсушете доматите.
Разрежете ги на кръст.
Напълнете нарязаната част със сместа с копър.
Така процедирайте с всеки домат.
Сложете доматите в първия плик, завържете, след това ги пъхнете във втория плик и също завържете.
Оставете доматите да престоят на стайна температура за 4-6 часа
Редовно разклащайте торбичката.
След това време сложете доматите в хладилника за 6-12 часа.
Не съхранявайте в плика за повече от 2 дни. След това съхранявайте в стъклен или пластмасов съд с капак в хладилника.
Сервирайте като гарнитура към месо или като предястие или деликатес на скара.
Добър апетит!