Сложете изварата в купа, поръсете със сода бикарбонат и я намачкайте с вилица: Ще го ядете с лъжицата, толкова е вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сложете изварата в купа, поръсете със сода бикарбонат и я намачкайте с вилица: Ще го ядете с лъжицата, толкова е вкусно!
Сложете изварата в купа, поръсете със сода бикарбонат и я намачкайте с вилица: Ще го ядете с...
10722
Сложете изварата в купа, поръсете със сода бикарбонат и я намачкайте с вилица: Ще го ядете с лъжицата, толкова е вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изварата е един от най-популярните млечни продукти в нашата кухня.

Използва се в пълнежи, десерти, кремове за мазане, а както се оказа, има и други приложения.

Този път ще приготвим нещо съвсем различно от нея.

Ще ви дадем съвет как да си направите  домашно топено сирене  от извара .

Трябва да го опитате - много е вкусно!

В главната роля изварата

Не може да се отрече, че изварата играе важна роля в съвременната кухня (особено славянската).

Има много начини да я използвате.

От нея обаче може да се направи нещо, което ще изненада почти всеки.

Оказва се, че можете лесно да направите отлично топено сирене от обикновена извара.

Достатъчно е да я комбинирате правилно с няколко съставки.

Списъкът не е дълъг, а рецептата е много проста.

Топено сирене от извара

Лесно можете да си приготвите сами домашно топено сирене и то е много по-здравословно от купеното в магазина.

Рецептата е изненадващо проста и всеки може да я направи.

Защо си струва да си направите топено сирене у дома от извара и сода бикарбонат?

Има няколко причини, поради които си струва да направите топено сирене у дома от извара и сода за хляб:

1. Контрол на съставките: Когато приготвяте у дома, имате контрол върху използваните съставки.

Така можете да използвате висококачествена извара без добавени консерванти, оцветители и аромати.

2. Ползи за здравето: Домашното топено сирене е по-здравословна алтернатива на сирената, произведени в търговската мрежа, които често имат високо съдържание на сол, мазнини и нездравословни съставки. Содата за хляб служи като емулгатор и неутрализира киселинността на изварата, като по този начин намалява съдържанието на натрий в нея.

3. Вкус: Домашно приготвеното топено сирене има богат и кремообразен вкус, който често не се постига при произведените в търговската мрежа сирена. Можете да го овкусите според собствените си предпочитания с различни билки, подправки или сушени домати.

4. Простота: Приготвянето на домашно топено сирене е сравнително лесно и бързо. Изисква само няколко обичайни съставки и дори начинаещ готвач може да се справи с него.

5. Вариативност: Можете свободно да променяте основната рецепта за домашно топено сирене и да експериментирате с различни вкусове. Към него можете да добавите билки, подправки, сушени домати, маслини, шунка, бекон и много други съставки.

Имаме нужда от:

  • 250 г извара
  • половин чаена лъжичка сода бикарбонат
  • една чаена лъжичка масло
  • любими подправки на вкус

Приготвяне:

Започнете приготвянето като в купа сложите изварата.

Поръсете изварата със сода бикарбонат и намачкайте старателно с вилица.

Оставете сместа за около 20 минути.

Добре е да я разбърквате от време на време.

Тенджерка се загрява на много слаб котлон и в нея се слага изварата .

Всичко се разбърква старателно, за да се разбият всички бучки извара.

Най-добре е да го направите на най-слабия котлон.

Ако се притеснявате да не загори изварата, можете да използвате водна баня.

Към загрятата извара добавете чаена лъжичка масло.

Всичко се разбърква старателно, докато изварата се разтопи напълно.

топено сирене от извара

Консистенцията му трябва да прилича на гъст сос.

На този етап можете да овкусите изварата с любимите си подправки или билки.

Към нея върви накълцан див лук или кимион.

Поставете топеното сирене в купа и го увийте в стреч фолио.

Трябва внимателно да прилепне към повърхността на сиренето.

Когато сместа достигне стайна температура, поставете сиренето в хладилника за няколко часа.

Най-добре за през нощта.

След като се извади от хладилника, домашното топено сирене е готово.

домашно топено сирене

Съчетава се идеално с хляб.

Който обича сандвичи, нека опита.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft