Едно от най-простите и вкусни ястия са италианските тестени изделия - т.нар.паста. Сварете пастата и добавете соса - дори на дете ще му хареса. Какво ще кажете, обаче, ако харесвате вкуса на ястието, но вече сте уморени от комбинацията макарони + сос? Тогава имаме за вас едно ново ястие от паста - макаронени шницели ! Ако ви се струва странно на първо четене, то опитайте да ги приготвите някой ден и ще останете зашеметени от уникалния им вкус!
Всеки вид паста е подходяща за това ястие.
Макаронени шницели
Продукти:
250 г паста по желание (предварително сварена)
1 яйце
30 г настърган кашкавал
30 г ситно нарязана шунка
3-4 супени лъжици олио
2 супени лъжици сусам
подправки на вкус
Приготвяне:
Пригответе пастата според указанията на опаковката. Охладете и смелете в блендер.
Разбийте яйцето, добавете го към пастата заедно подправките и половината сусам. Разбъркайте добре.
Оформете няколко питки от сместа и върху тях поставете настъргано сирене и шунка. Те ще бъдат пълнежа на шницелите.
Съединете краищата на "тестото" и оформете нещо като плоски кюфтета. Отгоре поръсете останалия сусам.
Изпържете шницелите от паста на умерен огън в достатъчно растително масло.
За да ви е по-лесно да оформите сместа, навлажнете ръцете си с вода или растително масло - така няма да полепва по пръстите ви. Също така няма нужда да притискате силно пълнежа, в противен случай може да се появят въздушни мехурчета в крайния продукт.
Приготвеното ястие може да се сервира както топло, така и студено. Не съдържа прекалено мазни съставки и употребата на растително масло е минимална.
Опитайте и споделете впечатленията си с нас!